Pekmez, tatlı ve mayhoş meyvelerin ezilerek belirlidir derece kaynatılan ve sonuç olarak kıvamlı bir yapıda elde edilen oldukça tatlı, şurup formunda bir gıdadır. Pekmez; kuşburnu, keçiboynuzu (harnup),üzüm, dut ve incir gibi çeşitli tatlı meyvelerden veya ardıç ve şeker pancarı gibi hammaddelerden yapılır.
Marmelat, yapısı gereği sürülebilir bir meyve ezmesidir. Pek çok meyvenin marmeladı yapılabilir. Kuşburnu, ayva, erik, vişne, kızılcık, alıç ve kayısı marmelatı marmelat çeşitlerinden sadece birkaçıdır.
Kalite kontrol mühendislerimiz Seğmen pekmez üretimiyle ilgili ayrıntılı ve titiz çalışmalar sürdürmektedir. Pekmez, lezzetli ve sağlıklı olması sebebiyle çokça tüketilen bir gıdadır. Bu sebeple tüm üretim aşamaları, diğer ürünlerimizde olduğu gibi titizlikle sürdürülmektedir.
Çam balı, çiçek balından farklı olarak Basra böceğinin salgısından elde edilmektedir. Salgı balları arasında tercih edilen ve en çok tüketilen bal çeşitlerinden biridir.
Çam ağaçlarında bulunan aromatik lezzetler, Basra böceğinin salgısı ile birleştiğinde ortaya eşsiz bir lezzet şöleni çıkmaktadır. Arılar yalnızca çiçeklerden bal elde etmezler. Kızılçam ağaçlarından beslenen bu böceklerden üretilen bala, çam balı denmesinin sebebi ise Basra böceğinin besin kaynağının çam olmasıdır.
Arıcılar tarafından Pepoli ve arı zamkı olarak adlandırılan propolis doğal bir arı ürünüdür. Propolis, iğne yapraklı ağaçların gövde, yaprak ve tomurcuklarından arıların topladıkları reçineler ile arıların ağzından salgılanan enzimlerin birleşiminden meydana gelir. Kendine özgü kokusu ile bilinen propolisin kalitesi, kokusu, rengi ve tadındaki farkları etkileyen faktörler arasında coğrafi bölge, iklim koşulları, mevsimsel özellikler, toplanma zamanı ve bitkinin türü yer alır.
Kahvaltı günün ilk ve en önemli öğünüdür. Kahvaltı bazı insanlar için günlük yaşamlarında önemli bir öğün iken, bazıları için kahvaltı bir zaman kaybıdır. Bununla birlikte, sağlıklı ve düzenli bir kahvaltı, güne doğru başlamanıza yardımcı olacaktır. Türk kültüründe kahvaltının, büyük sofralarda sabahın erken saatlerinde başlayıp öğleden sonra geç saatlere kadar devam etmesi gibi Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma geleneklerle büyük bir yeri vardır.
İçerdiği vitamin ve mineral bakımından zengin olan arı poleni çiçeklerin üst bölümlerinde yer alan üreme hücreleridir. Bal yapan arılar çiçekleri dolaşırken ayaklarına polenler yapışır ve ağızlarından salgılanan enzim ile temas ettiğinde pelet adı verilen yapışkan topaklar meydana gelir. Arı kovanlarında biriken bu topakların kurutulması sonucunda arı poleni elde edilmektedir. Pelet adı verilen topaklar kurutularak hemen kullanıma hazır hale getirildiği gibi yaş olarak soğuk hava depolarında da uzun süre muhafaza edilebilmektedir.
Farklı tariflerden hoşlanan ve yeni tatlara açık olanlar için birbirinden farklı reçeteleri bir araya getirdik. Herkesin tarif defterlerinde olması gereken, ağızda dağılan, tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz tahinli kurabiye. Üstelik bu ağızda dağılan tahinli kurabiye tarifinde tereyağı da bulunmuyor ve tadı enfes oluyor.
Bal, arıların doğadaki çeşitli bitkilerden topladığı nektarın invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğraması sonucuyla oluşmaktadır. Kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen besin değeri yüksek doğada üretilen lezzeti yüksek bir gıdadır. Özellikle kahvaltılarda ekmek üstü bal-kaymak, bal-polen, bal-tereyağı kombinasyonlarıyla afiyetle tüketilmektedir.
Gün içinde enerjik olmak, işlerinizi kolay bir şekilde halletmek ve verimli vakit geçirmek için kahvaltı oldukça önemli bir öğündür. Güne başlarken iyi bir kahvaltı yaparsanız gün boyu dinç kalabilir ve aynı zamanda sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Her yaştan kişinin damak tadına hitap eden kahvaltılıklar arasında bulunan reçeller sofralarınızın lezzetli olmasına yardımcı olur.
Ballı Kış Çayı Nasıl Yapılır ve Nasıl Tüketilir?
Ballı kış çayı özellikle mevsim geçişleri ve soğuk mevsimlerde sağlığınızı korumanız için önemli yararlar sunar. Normal kış çayına temelde bal eklenerek hazırlanan bu tarif ile birlikte lezzetli ve sağlıklı bir çaya sahip olabilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Çerez ve Gizlilik sözleşmelerini inceleyebilirsiniz.