YENİ ÜYEYE ÖZEL "SEGMEN10" KODU İLE %10 İNDİRİM!

Vişne Reçeli ile Yapılan Enfes Tarifler

Vişne reçeli ile yapılan tarifler, farklı lezzetleri keşfetmek isteyen kişilerin merak ettiği bir konudur. Bu reçel, tatlı ve ekşi aromasıyla her yaşa hitap eden bir lezzete sahiptir.

İster kahvaltılarda ister ara öğünlerde tüketebileceğiniz bu enfes reçel ile yapılan tariflere göz atabilirsiniz. Böylelikle vişne reçelinin eşsiz lezzetini farklı şekillerde deneyimleyebilirsiniz.

En çok sevilen vişne reçeli ile yapılan nefis tarifler ise şöyle!

Vişne Reçelli Kek

Vişneli tarifler arasında yer alan vişne reçelli kek, kek hamuruna vişne reçeli eklenerek hazırlanan bir kek tarifidir. Tatlı ve hafif bir lezzete sahip olur ve genellikle kahvaltıda veya çay saatlerinde tüketilir. Vişne reçeli, keke tatlı bir aroma ve lezzet katar. Vişneli kek tarifi, oldukça kolay ve pratiktir.

Malzemeler:
 
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım kavanoz Seğmen vişne reçeli

Hazırlanışı:
 
  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karışımı homojen hâle getirin.
  4. Kek kalıbını yağlayıp un serpin ve kek karışımını dökün.
  5. Önceden ısıttığınız 180 derece olarak ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
  6. Kekin üzerine Seğmen vişne reçelini dökün ve iyice yayın.
  7. Tekrar fırına sürüp 20 dakika daha pişirin.
  8. Kek soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun!

Vişne Reçelli Trifle

Vişne reçelli trifle, sütlü tatlıların katmanlarından oluşur. Seğmen vişne reçeli, sütlü muhallebi, krem şanti ve kek parçaları katmanlarıyla hazırlanır. Vişne reçelli ile yapılan tatlılar içinde trifle, tatlı sevenlerin çok beğeneceği lezzetli bir tatlı olarak karşınıza çıkar.

Malzemeler:
 
  • 1 paket kakaolu kek
  • 1 kavanoz Seğmen vişne reçeli
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı labne peyniri
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Hazırlanışı:
 
  1. Kakaolu keki dilimlere ayırın ve Seğmen vişne reçeli ile üzerini kaplayın.
  2. Krem şantiyi süt ile çırpın ve labne peyniri ile iyice karıştırın.
  3. Trifle kaselerinin tabanına kek dilimlerini yerleştirin.
  4. Kek dilimlerinin üzerine krem şantili karışımı dökün.
  5. Bir kat daha kek dilimlerini ve krem şantili karışımı ekleyin.
  6. En üst kata damla çikolata serpiştirin ve buzdolabında en az 2 saat boyunca dinlendirin.
  7. Buzdolabından çıkardıktan sonra trifle servis edin.

Vişne Reçeli ve Yoğurtlu Parfe

Vişne reçeli ve yoğurtlu parfe, buzdolabında soğutularak servis edilen lezzetli bir tatlıdır. Yoğun vişne aroması ve hafif yoğurtlu dokusuyla ferahlatıcı bir seçenektir.

Malzemeler:
 
  • 500 gr Seğmen vişne reçeli
  • 500 gr yoğurt
  • 200 ml krema
  • 100 gr toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 50 gr ceviz içi

Hazırlanışı:
 
  1. Yoğurdu bir kaba alın ve çırpıcı ile iyice çırpın.
  2. Kremayı ayrı bir kapta çırpın ve toz şekeri, vanilini ekleyin.
  3. Kremayı yoğurtla karıştırarak iyice harmanlayın.
  4. Seğmen vişne reçelini tabana yayacağınız bir kaba alın.
  5. Yoğurtlu karışımı reçelin üzerine dökün ve düzgünce yayın.
  6. Üzerini ceviz içi ile süsleyin.
  7. Parfenizi en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin ve soğuyunca servis yapın.

Vişne Reçeli ve Bademli Rulo

Vişne reçeli ve bademli rulo, adından da anlaşılacağı üzere rulo şeklinde sarılıp fırında pişirilen nefis bir tatlıdır. İçindeki Seğmen vişne reçeli ve badem, lezzet ve doku açısından zenginlik katar. Pudra şekeri ile tatlandırılıp servis edilir. Vişne reçeli ile yapılan tatlılar arasında bulunur.

Malzemeler:
 
  • 4 adet yufka
  • 250 gr Seğmen vişne reçeli
  • 100 gr badem (iri çekilmiş)
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 50 gr pudra şekeri (üzeri için)

Hazırlanışı:
 
  1. Eritilmiş tereyağını yufkaların her katına fırça ile sürün.
  2. Birinci yufkanın üzerine Seğmen vişne reçelini ve bademi yayın.
  3. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  4. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
  6. Fırından çıkardığınız ruloları soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpin.
  7. Dilimleyerek servis yapın.

Seğmen vişne reçeli her bütçeye uygun fiyatlarla sizlere sunuluyor. Gramajına göre rahatlıkla seçim yapacağız reçel çeşitleri; kıvamı ve rengi ile iştah açıyor.

Seğmen vişne reçelleri ile farklı tarifler öğrenebilir, kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu leziz reçeli, kahvaltılarda ekmek üzerine sürerek keyfinize keyif katabilirsiniz. Vişne reçelini tatlı tariflerinde kullanarak muhteşem pastalar, kekler ve kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Dondurulmuş vişne ile neler yapılır?

Dondurulmuş vişne pek çok tarifte yer alır. Pasta, kek, tatlı, reçel veya soslar ile tercih edilir. Ayrıca smoothie ve milkshake gibi içeceklerde de mükemmel bir uyum sağlar. Rahatlıkla tariflerinizde bu reçeli kullanabilirsiniz.

Vişne reçeli hangi yemeklerle iyi gider?

Vişne reçeli, özellikle kahvaltıda ekmek üzerine sürülerek tüketilir. Çikolatalı tatlılar, cheesecake veya çöreklerle de iyi gider. Ayrıca vişne reçelini sos olarak kullanarak et yemekleri için farklı bir lezzet ortaya koyabilirsiniz.

En iyi vişne reçeli hangisi?

En iyi vişne reçeli, arasında Seğmen kalitesi ve güvencesi ile ön plana çıkar. Farklı gramajlarda cam kavanoz ile sunulan bu reçeli tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte ihtiyacınıza uygun şekilde bulabilir, saklama koşullarına uyarak korunurluğunu artırabilirsiniz.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...