Seğmen Altılı Baharat Seti Pet 106g
Seğmen Pul Biber
Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesiyle elde edilir.
Yahniler, harçlar, soslar ve çorbalarda ve acı tat istenen tüm yemeklerde afiyetle kullanılabilir.
Seğmen Karabiber
Kuru ve siyah tanelidir.
İnce çekilmiş olan karabiber, hemen hemen her türlü yemekte bütün veya toz durumunda kullanılabilir.
Seğmen Kimyon
Daha çok pilav ve fasulye yemeklerinde kullanılıyor olsa da et, sebze, yumurta, peynir, sos, turşu, ekmek, salata sosu, pilav, baharat karışımlarında da kullanılmaktadır.
Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde 100 doğal olarak işlenip satışa sunulmuştur.
Kimyon, kuvvetli ve değişik tadından dolayı genellikle lezzetlendirici olarak kullanılır.
Seğmen Kekik
Her türlü et ürününde, sos, çorba, sebze, turşu, peynir, zeytin, mantar yemekleri, domates salataları, domates, biber, kabak ve patlıcan dolmaları, baharat karışımında kullanılır.
Türkiye’de Van çevresinde bazı türler taze olarak otlu peynirde de kullanılmıştır.
Seğmen Nane
Kokusu özel ve kuvvetli olan serinletici bir tada sahiptir.
Özellikle salatalarda ve bazı harçlarda kullanılır.
Yemeklere güzel kokusu ve tadı sayesinde lezzet katar.
Sumak Poşet
Kendine has, mayhoş tadı ile et yemeklerinden salatalara kadar hemen her yemekte kullanabileceğiniz sumak, yemeklere ekşimsi bir lezzet katıyor.
Saklama Koşulları
Baharatlar, ambalajı açılmadığı müddetçe serin ve kuru ortamda muhafaza edilebilir.
Rutubetsiz bir yerde ve normal oda koşullarında son kullanma tarihine kadar bozulmadan saklanılabilir.