YENİ ÜYEYE ÖZEL "SEGMEN10" KODU İLE %10 İNDİRİM!

Reçelli Kurabiye Tarifleri


Gün içinde enerjik olmak, işlerinizi kolay bir şekilde halletmek ve verimli vakit geçirmek için kahvaltı oldukça önemli bir öğündür. Güne başlarken iyi bir kahvaltı yaparsanız gün boyu dinç kalabilir ve aynı zamanda sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Her yaştan kişinin damak tadına hitap eden kahvaltılıklar arasında bulunan reçeller sofralarınızın lezzetli olmasına yardımcı olur. Çeşitli meyvelerden yapılan nefis reçeller sayesinde tatlı kahvaltılar yapabilirsiniz. Meyvelerin ufak boyutlarda kesilmesi ve şekerli suda pişirilmesiyle hazırlanan bu besin maddesini dilerseniz ekmeğe sürerek yiyebilir dilerseniz çeşitli tariflerde kullanabilirsiniz. Tatlılığıyla birçok kişinin favori kahvaltılıklarından biri olan reçelin pek çok faydası da bulunur. Yediğiniz andan itibaren enerji veren ve dinçlik katan bu besin ayrıca mide ve karaciğerin çalışmasına da yardımcı olabilir.

 

Taze meyveler kullanılarak üretilen reçeller sayesinde lezzetli öğünler yerken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirebilirsiniz. Vişne, portakal, ayva, çilek, kayısı, incir gibi pek çok farklı meyveden yapılan reçeller bulunur. Damak tadınıza uygun, sevdiğiniz meyvelerden yapılmış bu besin maddesiyle evinizde kolay ve sağlıklı tarifler yapabilmeniz de mümkündür. Diyet yapıyorsanız veya beslenmenize dikkat ediyorsanız sağlıklı atıştırmalık/kurabiye yaparken seğmenin kaliteli meyveden elde edilen reçellerini de tercih edebilirsiniz. Tatlılar, kurabiyeler, pastalar gibi çeşitli tarifleri hazırlarken kullanabileceğiniz bu gıda yiyeceklerin lezzetine lezzet katar. Siz de evinizde herkesin beğeneceği, birbirinden tatlı reçelli tarifleri kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Reçelli Kurabiye Tarifi

 

Evde yapabileceğiniz sağlıklı kurabiye tariflerinden biri olan reçelli kurabiyeyi misafirlerinize hazırlayabilir, çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Bu tarif için gereken malzemeler:

- Oda sıcaklığında beklettiğiniz 100 gram tereyağı

- 1 yumurtanın sarısı

- 1,5 su bardağı un

- Yarım su bardağı pudra şekeri

- Çay kaşığının ucuyla toz zencefil

- İçi için dilediğiniz reçelden 8 yemek kaşığı

- Üzeri için 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kurabiyenizi hazırlarken tüm malzemelerinizi oda sıcaklığında kullanmanız yapılışını kolaylaştırır. Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız tereyağını, pudra şekerini ve yumurtanın sarısını karıştırma kabında krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Daha sonra toz zencefili ekleyerek karıştırmaya devam edin. Elediğiniz unu yavaşça ekleyerek bir yandan yoğurun. Yoğurma işlemine kurabiye hamuru kıvamını elde edene kadar devam edin. Sonrasında ise kurabiye hamurunuzu iki eşit parçaya ayırın. Un serptiğiniz tezgâhta yaklaşık olarak 1 cm kalınlığında açmaya başlayın. Açtığınız hamurdan tırtıklı rulo ya da bıçak yardımıyla dilediğiniz büyüklükte kare şeklinde parçalar kesin. İsteğinize göre büyük ya da küçük kesebilir, kurabiye sayısını kendiniz belirleyebilirsiniz. Kestiğiniz kare şekilli hamurların ortasına azar azar seçtiğiniz reçelden koyun. Daha sonra hamurların kenarlarını orta kısma doğru katlayın, reçeli koyduğunuz noktada birleştirin. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye aralık bırakarak yerleştirin ve daha önce ısıttığınız 170 derece fırına koyun. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirmeniz yeterlidir. Pişirme sonrasında oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Çay saatlerinizde afiyetle tüketebilirsiniz.

 

Pastane Usulü Reçelli Kurabiye

 

Birçok kişi pastanelerde yapılan reçelli kurabiyeleri sever. Kahve sohbetlerine eşlik etmesi için tercih edilen bu hamur işi çeşidi sevilerek tüketilir. Bu tarif sayesinde siz de evinizde pastane usulü reçelli kurabiye yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bu tarifte kullanmanız gereken malzemeler:

- 2 ya da 2,5 su bardağı un

- 1 adet yumurta

- 125 gram tereyağı

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1,5 çay bardağı nişasta

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 1 paket şekerli vanilin

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- Arası için dilediğiniz bir reçel çeşidi

- Üzeri için pudra şekeri

İlk olarak oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı bir karıştırma kabında karıştırın. Sonrasında bu karışıma pudra şekerini, şekerli vanilini, unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Yoğurma işlemini yaklaşık 8 ya da 10 dakika devam ettirin. Güzelce yoğurduğunuz hamuru tezgahın üzerinde açmaya başlayın. Yeterince incelttikten sonra şekilli kurabiye kalıplarıyla kesmeye başlayın. Hamurun tamamına şekil verdikten sonra yarısının ortasında küçük yuvarlak delikler açın.

Bu işlemden sonra ise kurabiyeleri önceden ısıttığınız 170 derece fırında renk alana kadar pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyelerin üstüne azar azar reçel koyun. Orta kısmını kestiğiniz kurabiyelerin üst kısmına ise pudra şekeri serpin. Sonrasında bu parçaları birleştirin ve kurabiyeleri dinlenmeye bırakın.

Dinlendirdiğiniz kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

 

Reçelli Bisküvi Tarifi

 

Çocukların seveceği, nefis bir reçelli ve kremalı bisküviyi ister çocuklarınız için isterseniz de misafirleriniz için yapabilirsiniz. Her yaştan kişinin beğenerek yiyeceği bu tarifi kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Çay, kahve ya da sütle birlikte tüketebileceğiniz bu bisküviyi sevdiğiniz reçeli kullanarak yapabilirsiniz. Bu tarif için gereken malzemeler:

- 1 adet yumurta

- 185 gram tereyağı

- Yarım su bardağı şeker

- 1 su bardağı kadar un (Gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz)

- 1 çay kaşığı şekerli vanilin

- Hindistan cevizi

- Dilediğiniz herhangi bir reçel

Kreması için gerekli malzemeler:

- 60 gram tereyağı

- 2 çay kaşığı kadar süt

- 1 su bardağının ¾’ü kadar şekerli krema

- Yarım çay kaşığı şekerli vanilin

Yapılışı kolaylığı kadar lezzetli de olan bu bisküviyi yapmak için bir karıştırma kabında şekerli vanilin, yumurta, tereyağı ve şekeri karıştırın. Bu karışımı daha geniş bir kaba alarak un ve Hindistan cevizini azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kıvamını alan hamuru tezgaha alarak küçük daireler şeklinde kesin. Daha sonra bu parçaların üzerine çatal yardımıyla iz yapın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 12 dakika kadar pişirin ve piştikten sonra soğumaya bırakın.

Bisküviler soğurken dolgusunu hazırlamak için krema malzemelerinin tamamını blender yardımıyla çırpın. Elde ettiğiniz kremayı bisküvilerin yarısının üzerine sürün ve sonrasında biraz da reçel ekleyin. Üzerini ise başka bir bisküvi ile kapatarak tüm bisküvileri bu şekilde hazırlayın. Servise hazır reçelli bisküvilerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...